Foran et rekord stort antal publikum lykkedes det mandag aften for Par nr. 7 bestående af Lasse Norman og Michael Mørkøv at forsvare deres føring og dermed have det bedste udgangspunkt inden det 55. københavnske 6-dagesløb afsluttes med en stor finale tirsdag.

De mange tusinde tilskuere i Danmarks største cykelarena kunne mandag aften nyde en aften med forrygende cykelløb og masser af underholdning. En fascinerende Derny pace finale blev efter et meget tæt opgør vundet af europamester i disciplinen Casper Folsach og hans makker i par nr. 1, Frederik Rodenberg Madsen foran belgierne Kenny De Ketele/Moreno De Pauw og par nr. 7. Par nr. 1 var igen også de stærkeste i omgang på tid, hvor det dog ikke lykkedes at slå banerekord i dag, som det har været tilfældet de to seneste dage. Dagens to udskilningsløb blev vundet af henholdsvis par nr. 7 samt af det unge danske par nr. 8, Frederik Schwarz/Andreas Stokbro.

Aftenen blev afsluttet med den berygtede handicapjagt over 75 km. Jagten, der blev skudt igang af vinderne af det københavnske 6-dagesløb i 1993, Jens Veggerby og Rolf Sørensen, blev kørt i et rygende hurtigt tempo, og vundet i rekord gennemsnitshastighed på 54,468 km/t af de virkelig imponerende unge landsholdsryttere i par nr. 1, Casper Folsach/Frederik Rodenberg Madsen. “Det er vores største sejr i dette 6-dagesløb”, lød fra Casper Folsach fra parret, der ellers har slået flere rekorder i dette 6-dagesløb.

De enkelte par var på forhånd tildelt handicapomgange for at skabe lighed blandt parrene i selve jagten. 1’erne havde fire handicapomgange, hvilket altså var nok til at holde de store par bag sig. Favoritparrene, 7’erne, par nr. 16 Kenny De Ketele/Moreno de Pauw og hollænderne i par nr. 11, Yoeri Havik/Wim Stroetinga var alle på minus 7 omgange i jagten, og vogtede over alle 75 km på hinanden. Parrene angreb på skift, men ingen af de tre fik hentet en omgang fra de øvrige. Til gengæld måtte par nr. 9, Marc Hester og Jesper Mørkøv notere et par tabte omgange, og er nu defenitivt ude af den absolutte topkamp.

“Det var en hård og hurtig jagt, og vi havde nok at se til med at holde fast i belgierene. Men heldigvis er det fortsat status quo i klassementet”, forklarede Lasse Norman efter jagten. “Jeg håber at vi kan stå her igen som vindere imorgen”, uddybede Michael Mørkøv fra målstregen, hvor der tirsdag aftens skal hyldes en vinder af det københavnske 6-dagsløb 2017. Mørkøv håber, at parret kan nå at hente en bonusomgang ved 300 point, da både de belgiske og hollandske par efter stor sandsynlighed vil passere 200 point, og dermed få en bonusomgang. “Vi har regnet på det, og det bør kunne lade sig gøre”, vurderede Michael Mørkøv.

Par nr. 7 fører med 248 point, 16'erne har 169 point på andenpladsen og Havik/Stroetinga 143 point på tredjepladsen. Jesper Mørkøv og Marc Hester på femtepladsen fire omgange efter, mens østrigerne Andreas Müller/Andreas Graf har kørt sig op på fjerdepladsen tre omgange efter.

I 6 Dages Cupen, niveauet lige under de professionelle, blev det til endnu en sejr til de suveræne Par nr. 7, Julius Johansen/Kristian Kaimer. De to erobrede som på de andre etaper en omgang i slutfasen, og er nu syv omgang foran de nærmeste. Du kan stadig nå at komme ud og opleve handicapjagten fra kl. 22. I Mini 6-dagesløbet imponerer de amerikanske piger Zoe Ta-Perez/Makayla MacPherson. Søndag vandt de udskilningsløbet og mand vandt de løbet 6. etape over 50 omgange. Samlet fører par nr. 4, Philip Mathiesen/Victor Stokbæk foran par nr. 9, Nis Fuglsang/Frederik B. Sørensen, mens de amerikanske piger imponerende er på tredjepladsen.